Blog
2020.10.18 20:00

Függöny a tetőtéri ablakokra, de hogyan?

A tetőtéri ablakok függönyözése egy megoldhatatlannak tűnő probléma. A tetőtér berendezése bútorokkal sem egyszerű feladat, hiszen a ferde tetőszerkezet miatt sokszor egyedi megoldásokra van szükség.

Ha árnyékolásról van szó, még trükkösebbnek kell lenni, hiszen a ferde üvegfelület miatt a hagyományos megoldások nem igazán jöhetnek szóba. Ilyenkor sokan bánatosan, de lemondanak a függönyről, és inkább keresnek egy könnyebben kivitelezhető árnyékoló megoldást, pedig a függöny feltétele sem lehetetlen vállalkozás.

Persze jóval egyszerűbb egy reluxát vagy egy rolót felszerelni a tetőtérben, amivel elérhetjük a megfelelő árnyékolást, ugyanakkor ezek lényegesen drágábbak, és kevésbé esztétikusak tudnak lenni.

A belső vászonroló már egy jobb megoldás, mivel a textilanyagok lágyságával bír, ugyanakkor, ha mindenképp függönyt szeretnénk, nem kell beérnünk a félmegoldásokkal. Egy kicsit kreatívnak kell ugyan lennünk, de ez senkit se tartson vissza attól, hogy otthona a legtökéletesebben nézhessen ki.

Három egyszerű megoldás, ha függönyt szeretnénk a tetőtéri ablakokra

Ha mindenképp ragaszkodunk a függönyhöz, akkor van pár egyszerű megoldás, aminek segítségével a ferde üvegfelületre is fel tudjuk szerelni. Az egyik ilyen megoldás, ha a függönyt egy csuklós illesztésű, vékony pálcára erősítjük, így nappal be tudjuk engedni a fény a pálca falra fordításával, estére pedig el tudunk rejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Ez egy újszerű, de nagyon ötletes megoldás, ami a vékonyabb tetőtéri ablakokon is működik. A szalagfüggöny, bár nem tekinthető igazi függönynek, de szintén kivitelezhető megoldás.

Amennyiben az üvegfelület nem ferde, csak az ablak háromszögletű, akkor egy hagyományos függönykarnisra is fel tudjuk szerelni a méretre készített egyedi függönyöket, mindössze annyira kell figyelnünk, hogy a függöny végét a legmagasabb ponton rögzíteni tudjuk.

Erre sok lehetőség nyílik. A nehezen kivitelezhető megoldások ne szegjék kedvünket. Ha mindenképp függönyt szeretnénk a tetőtérbe meg fogjuk találni a tökéletes megoldást.

Webáruház készítés