Kérdése van? Hívjon minket! +36202161676

Blog

A nappali a lakás egyik legforgalmasabb helyisége, nem csoda hát, hogy a szőnyegek is itt koszolódnak a leggyorsabban.

A minimalista stílus régóta vezető irányzat a lakberendezésben. Aki ezt a trendet követve rendezte be az otthonát, annak nem kell aggódnia, ez a stílus várhatóan még évekig előkelő helyeken fog szerepelni a trendek között.

Mint minden évben, 2020-ban is megrendezésre került a lakberendezők és belső építészek kiállítása Frankfurtban, ahol bemutatták az év legújabb függönytrendjeit is.

A kisállat tartóknak a szőnyeg –és a bútorvásárlás a legtöbbször nem egyszerű feladat. Aki lakásban tartja a kutyáját, tudja, hogy a szőrhullás egy állandó probléma, és bár imádjuk kis kedvencünket, a lakberendezése egy ilyen otthonban igazi kihívás lehet.

Egy jól megválasztott függöny éke lehet a szobának, de ugyanakkor el is ronthatja az összhatást. A rosszul megválasztott méret, függönykarnis vagy szín olyan hatást eredményezhet, ami zavarni fog minket.

A tetőtéri ablakok függönyözése egy megoldhatatlannak tűnő probléma. A tetőtér berendezése bútorokkal sem egyszerű feladat, hiszen a ferde tetőszerkezet miatt sokszor egyedi megoldásokra van szükség.

Ha a szőnyegünkre makacs foltok kerülnek, el kell gondolkodunk, hogy érdemes-e időt szánni a tisztítására, vagy meg kell tőle válnunk.

Egy függöny éke lehet a szobának és megadhatja a megfelelő hangulatot, de mellé is tudunk nyúlni vele. Persze sokan úgy gondolják, hogy a függöny csak sötétítésre van, és ha már passzol a szín a szobához, akkor nem lehet nagy baj.

A függönyök tisztítása egyáltalán nem olyan bonyolult folyamat, mint ahogy azt sokan gondolják, ugyanakkor fontos, hogy körültekintően járjunk el, így a függöny hosszú ideig szép maradhat.

Leírhatatlan érzés egy puha szőnyegen mezítláb végigsétálni. Aki most gondolkodik abban, hogy a legújabb szőnyegekkel rendezze be otthonát, annak érdemes lehet utánajárnia, mik is a mostanában a legdivatosabbak és legtrendibbek ezen a téren.

A hálószoba az a kellemes és otthonos menedék, ahol kipihenhetjük magunkat, és kicsit elbújhatunk a világ elől egy-egy fárasztó nap után.

A függöny és a szőnyeg kiválasztása lényeges kérdés, hiszen ezek az elemek nagyban befolyásolják otthonunk esztétikáját és kényelmét. Egy jól megválasztott függöny vagy szőnyeg barátságosabbá, hangulatosabbá varázsolhatja a lakást.

Valószínűleg minden szülő tisztában van vele, hogy egy gyerekszoba kialakításánál más szempontokat kell figyelembe venni, mint a hálószoba vagy a dolgozószoba esetében, amit nagyrészt felnőttek használnak.

Azt gondolnánk, hogy a függönyvásárlás nem tűnhet túl bonyolult feladatnak, megvesszük azt a színűt, ami a legjobban tetszik, és már kész is vagyunk.

Egy szőnyeg jól megválasztott szőnyeg nagyon hasznos darabja lehet otthonunknak. Nem csak arról van szó, hogy barátságosabbá teszi a teret, hanem arról is, hogy nagyon komfortos, nem mellesleg pedig a hang- és a hőszigetelésben is fontos szerepet játszik.

A szőnyeg otthonosabbá teszi lakásunkat, elválaszthatja vagy összekötheti a tereket, de a hőszigetelésben is segíthet. A kiválasztása azonban nem mindig egyszerű feladat, de ha pár paramétert átgondolunk, jóval könnyebb lesz a dolgunk, és biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő darab kerül az otthonunkba.

A szőnyegválasztás egyik leglényegesebb kérdése, hogy melyik szobába is szánjuk az új szerzeményünket.

A szőnyeg szinte minden szobában jól mutat, és nagyon praktikus megoldás. A konyha persze kivétel, hiszen ki tesz oda szőnyeget?

Amikor szőnyeget választunk, számos dolgot figyelembe kell vennünk: a szőnyeg méretét, színét, anyagát, de még a szálak hosszúságát is.

A szőnyeg a szoba legmeghatározóbb darabja tud lenni. Vagy azért, mert tökéletes összhangban van minden bútorral és más textilekkel, vagy rosszabb esetben sajnos azért, mert annyira rossz választás volt, hogy kiveri az ember szemét.

Amikor elhatározzuk, hogy új külsőt varázsolunk otthonunknak, akkor bizony nagy munkába fogunk. Persze a végeredmény miatt megéri az erőfeszítéseket, de eljön a pillanat, amikor már túl sok döntést kell meghoznunk, nincs kedvünk még egy lakásdekorációs –és barkácsboltba vagy weboldalra ellátogatni, csak szeretnénk hamar letudni, és csak élvezni végre az otthonos hangulatot.

A szőnyegek mellett a függönyök azok a textil termékek, amelyek szintén megtalálhatóak szinte minden házban vagy lakásban.

Szőnyeg szinte minden otthonban van, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy védi a padlót, még dekorációs elemnek is nagyszerű választás.