Blog
2020.10.28 20:00

Mik a legújabb függönytrendek 2020-ban?

Mint minden évben, 2020-ban is megrendezésre került a lakberendezők és belső építészek kiállítása Frankfurtban, ahol bemutatták az év legújabb függönytrendjeit is.

Ebben az évben a fenntarthatóság nagy hangsúlyt kapott, így új tervezésű függönyök kerültek bemutatásra, és a legújabb anyagok is terítékre kerültek. Az idei évben öt trendséma viszi a prímet, szóval, aki a legmodernebb és legdizájnosabb otthonra vágyik, ezek közül kell válogatnia. De mik is ezek a trendek a függönyök tekintetében?

Az egyik irányzat a maximális csillogás elvét követi, amely a kézműves anyagok és a digitális világ termékeit ötvözik magukban. Ragyogó, szivárványszínű, műszőrme, redő és rojt jellemzi ezeket a függönyöket, jacquard szövött és fantasztikus nyomott minták kavalkádját vonultatják fel ezt az irányzatot képviselő textilek.

A sok még több elv vette át a kevesebb néha több irányzatot. Bár az idei lakberendezési trendek között még mindig megtalálhatjuk a minimalista vonalat, egy csillogó, különleges függönnyel új színt vihetünk a megszokott stílusba.

Milyen anyagok készültek a fenntarthatóság jegyében?

A második trendséma, a spirituális vonal már teljes mértékben a környezettudatosság jegyében vonultatja fel a különböző függönyöket.

Az anyaghasználat terén az organikus, nyers alapanyagok használata kerül előtérben, ezzel is hangsúlyozva az ember és a természet kapcsolatának megújítását. Ez az irányvonal már jobban passzol a minimalista stílushoz.

A harmadik irányzat a 2020-as függönytrendek között nagyvárosi életérzést átadó darabok használata, modern fiatalos minta és színhasználat jellemzi.

A régi idők luxusa pár évente visszatér a lakberendezési trendek közé, hol a bútorok, hol a kiegészítők használatában mutatkozik meg. Az idei évben a függönyök között válogathatnak a ragyogás és a pompa kedvelői.

Az ötödik idei trend a bennszülött stílust ötvözi a globalizációval, úgynevezett multi-lokális irányzatról van szó, melybe a kézműves alkotásoktól, a törzsi motívumokon át, az absztrakt mintákig mindent megtalálhatunk.

Webáruház készítés