Blog
2020.09.27 20:00

Milyen szőnyeg kerüljön a hálószobába?

A hálószoba az a kellemes és otthonos menedék, ahol kipihenhetjük magunkat, és kicsit elbújhatunk a világ elől egy-egy fárasztó nap után.

Nemcsak az a lényeg, hogy kényelmes legyen, bár az is fontos szempont, hanem az is elengedhetetlen, hogy megfelelő hangulatot sugározzon. Melegséget és nyugalmat, hogy a feltöltődés a lehető leghatékonyabb legyen.

Ehhez pedig elengedhetetlen egy jól megválasztott szőnyeg is. Nem csak azért, hogy az ágyból kikelve ne a hideg padlót érje a talpunk, és a nyugalom helyett inkább kijózanító legyen az ébredés, hanem azért is, mert melegséget és kényelmet tud sugározni.

Azt gondolhatnánk, hogy akármilyen szőnyeg megteszi, amelyiknek a színe illik a bútorokhoz, de ennél azért kicsit árnyaltabb a kép. Mivel a hálószoba nem annyira forgalmas élettér, mint a nappali vagy akár a konyha, így ide bátran választhatunk igényesebb darabokat, mint például a tiszta gyapjú, a báránybőr vagy a selyem szőnyegek.

De az anyagon túl lényeges kérdés lesz a forma és a méret is, hiszen ha nem jól választunk szőnyeget, bizony akár még kényelmetlenül is érezhetjük magunkat, pedig a hálószobában ez nem a legszerencsésebb, mivel ide pihenni jövünk.

Milyen méretű szőnyeg illik a hálószobába?

A hálószoba szőnyegének megválasztásánál kétféle megoldás kínálkozik. Az egyik, hogy választunk egy nagy szőnyeget az ágy alá, amit középre helyezünk. Ebben az esetben figyeljünk rá, hogy elegendő hely maradjuk mindkét oldalon, vagyis, az ágy ne foglalja el teljesen a szőnyeget.

A másik megoldás, hogy csak az ágy két oldalára választunk két kisebb szőnyeget. Optikailag még az ágyat is megnövelhetjük azzal, hogy a kisebb szőnyegek 1/3 részét az ágy alá helyezzük. Ez kisebb hálókban nagyon jó megoldás lehet.

A forma is érdekes kérdés. Mivel az ágy általában négyszögletes, így a hálókban legtöbbször a négyszögletes szőnyeget szokták javasolni. Ugyanakkor egy ívesebb ágy esetében akár az ovális vagy kör alakú szőnyeg is jól mutathat.

A báránybőr szőnyegek sokszor absztraktabb formájúak, sokan tartanak is tőlük, de a hálóban ezeket is bátran használhatjuk, mert nagyon érdekes hatást keltenek, és az érzés sem utolsó, amikor egy ilyen szőnyegbe süpped a lábunk ébredéskor.

Webáruház készítés