Blog
2020.09.20 20:00

Milyen egy jó gyerekszoba szőnyeg?

Valószínűleg minden szülő tisztában van vele, hogy egy gyerekszoba kialakításánál más szempontokat kell figyelembe venni, mint a hálószoba vagy a dolgozószoba esetében, amit nagyrészt felnőttek használnak.

Fontos szempont a praktikum, de elengedhetetlen a gyerkőc korának, nemének, személyiségének figyelembe vétele. Mivel játszik? Milyen színeket vagy meséket szeret? Mire használja a szobáját? Ezeknek a szempontoknak az ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megtaláljuk számukra az ideális gyerekszőnyeget.

Mivel a gyerkőcök hajlamosak kiönteni, szétkenni vagy összefirkálni dolgokat, a legegyszerűbb megoldás a laminált padló lenne, mivel ezt könnyű tisztítani, és strapabíró. Viszont ez nem olyan kényelmes egy gyerkőc számára, mivel igen csúszós, emellett hideg hatású, amin az apró talpak fázhatnak. És bár a tisztítása nehézkesebb lehet, mégis a szőnyeg lehet a tökéletes megoldás a gyerekszobába.

A szőnyeg nagy előnye, hogy kényelmes és biztonságos, emellett jobb a pormegfogó képessége, így segíthet abban, hogy kevesebb por keringjen a szobában játék közben.

Csúszásgátló alj és könnyű tisztíthatóság a jó gyerekszőnyeg ismérve

Egy hosszú szálú szőnyeg jó megoldás lehet, ha a gyerkőcünk még pici, hiszen egy puha szőnyegen akár el is szenderedhet, esés közben nem fogja megütni magát, vagyis komoly biztonságérzetet adhat csemeténknek.

Ugyanakkor ezeket nehezebb tisztítani, így ha már nagyobb a gyerkőcünk, érdemes egy középutas megoldást választani, vagyis egy rövidebb szálú szőnyeget. Ezeket könnyű tisztán tartani, nem igényelnek tisztítót vagy mosógépet, vegyszerrel, de akár szárazon is lehet őket tisztítani. Sok gyerekszőnyeg alján található egy PVC réteg, ami meggátolja az elmozdulást, így kevésbé lesz balesetveszélyes a szőnyeg.

Természetesen nem csak a praktikum a fontos, hanem a gyerkőc személyisége is. Az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen a játék, hiszen így tanul és fedezi fel a körülötte lévő világot.

A szőnyeg nem csak dísze lehet a szobának, hanem egy eszköz is, amivel varázslatos birodalom lehet a gyerekszoba. Komoly szerepet játszhat a szerepjátékban egy autópálya vagy egy farm mintájú szőnyeg, amit beleszőhet a kalandjaiba is.

Webáruház készítés