Kérdése van? Hívjon minket! +36202161676

Blog

Milyen szőnyeget válasszanak a minimalista stílus kedvelői?

2020.11.01 20:00

A minimalista stílus régóta vezető irányzat a lakberendezésben. Aki ezt a trendet követve rendezte be az otthonát, annak nem kell aggódnia, ez a stílus várhatóan még évekig előkelő helyeken fog szerepelni a trendek között.

Ennek többek között az is az oka, hogy a lakberendezési irányzatok között is évről évre előrébb kerülnek a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében készülő darabok, amelyeket a letisztultság, az egyszerűség és a natúr színek jellemeznek, ahogyan a minimalista stílust is.

Így hát aki nem szereti a hivalkodó, harsány színekkel és formákkal tarkított irányzatokat, azoknak a következő években sem kell aggódniuk azon, hogy nem számít majd trendinek az otthonuk.

A szőnyegek tekintetében még mindig kedveltek és divatosak az egyszerű négyzet vagy kör alakú, világos, egyszínű darabok. A trendek ebben a tekintetben csak annyiban változnak, hogy az anyaghasználat szempontjából egyre jobban előnybe részesülnek a természetes anyagok a szintetikusakkal szemben.

Hogyan dobhatunk fel egy egyhangú szobát?

Természetesen attól, hogy szeretjük a letisztult és egyszerű stílust, nem feltétlen kell egyhangúnak és unalmasnak lennünk, hiszen a minimalista stílus sem erről szól.

Bár az irányzat főként a fehér használatát részesíti előnyben, nem feltétlen kell minden elemét követnünk, hogy modern vagy épp otthonos hatást keltsünk. Egy-egy színes vagy mintás darabbal feldobhatjuk a szoba hangulatát, legyen az szőnyeg, esetleg függöny. A harmóniára persze minden esetben törekednünk kell, hiszen csak úgy lesz szép a szoba összképe.

Ha kicsit fel akarjuk dobni valamelyik szobát, ezt legegyszerűbben a szőnyegek vagy a függönyök cseréjével tehetjük meg. Ha túl sok a semleges szín, érdemes élénk színt választani, ha túl színes, akkor egy letisztultabb, egyszínű darabbal fogjuk tudni egységbe hozni a szoba hangulatát.

Fontos, hogy amit választunk, az stílusban passzoljon a meglévő bútorokhoz és lakástextilekhez. Az idei trendek szőnyegek tekintetében is a harmóniát hangsúlyozzák, legyen szó modern vagy régies stílusjegyekről.