Kérdése van? Hívjon minket! +36202161676

Blog

Melyik stílushoz illik mintás, és melyikhez egyszínű szőnyeg?

2020.08.26 20:00

A szőnyeg a szoba legmeghatározóbb darabja tud lenni. Vagy azért, mert tökéletes összhangban van minden bútorral és más textilekkel, vagy rosszabb esetben sajnos azért, mert annyira rossz választás volt, hogy kiveri az ember szemét.

Amikor szőnyeget választunk, jóval több szempontot kell figyelembe vennünk, mint hogy nekünk tetszik ez a szín vagy az a minta. Először mindig gondoljuk végig, milyen stílust is szeretnénk, vagy milyen a már meglévő stílusa a szobának, ahova szánjuk. Ha erre nem figyelünk oda, el is ronthatjuk egy szoba összképét, és nem kapjuk meg azt a hangulatot, amit szeretünk volna.

Az egyszerű és a naturális stílushoz nagyon jól passzol az egyszínű szőnyeg, de a modern, letisztult vonalak sem mindig igényelnek mintát. Manapság a modern, a minimál, és a skandináv stílus nagyon meghatározó irányzat. Mindegyik a letisztult vonalakat és az egyszerűséget követi, így ha ilyen irányban gondolkodunk, az egyszínű szőnyeg tökéletes választás lesz számunkra.

A szőnyeg színét ne az határozza meg, hogy nekünk melyik a kedvencünk, hanem, hogy a bútorok és a függöny harmóniában legyen vele.

Mikor válasszunk mintás szőnyeget?

Természetesen vannak olyan stílusirányzatok, amikhez a mintás szőnyegek illenek jobban. A modern irányzat kedvelői is találhatnak kedvükre való darabokat. Bár a mintás szőnyegek inkább a klasszikus vagy a country berendezésű szobákhoz passzolnak igazán.

Az exkluzív stílusra is jellemző a mintás megjelenés, főként az apróbb mintákkal. A szoba stílusa azt is meghatározhatja, hogy apróbb vagy nagy mintákban gondolkodjunk a szőnyegeket illetően. Ha bizonytalan vagyok, kérjünk segítséget, de számos cikk is a rendelkezésünkre áll, amikből tippeket kaphatunk a szőnyeg mintája méretének kiválasztásáról.

A mintás szőnyeg viszont egy helyre biztosan remek választás, és ez nem más, mint a gyerekszoba. Ebben az esetben nem igazán a szoba stílusa, inkább annak kis lakója dönt, milyen is legyen a szőnyeg. Ez az egyetlen kivétel, amikor a nem a stílusirányzatok döntenek.

Természetesen ebben az esetben is széles a választék a szőnyegek között, fiús, lányos, mesefigurás vagy szerepjátékra alkalmas szőnyegek közül válogathatunk. Leginkább a gyerkőcünk kora és neme lesz a döntő szempont, valamint az ő egyéni ízlése.