Blog
2020.09.30 20:00

Mik a legújabb szőnyegtrendek 2020-ban?

Leírhatatlan érzés egy puha szőnyegen mezítláb végigsétálni. Aki most gondolkodik abban, hogy a legújabb szőnyegekkel rendezze be otthonát, annak érdemes lehet utánajárnia, mik is a mostanában a legdivatosabbak és legtrendibbek ezen a téren.

A koronavírus ellenére is hozott újdonságokat a 2020-as év a szőnyegek tekintetében. Lássuk is, hogy mi manapság a trendi. Persze nem feltétlen kell ezek alapján berendezni otthonunkat, de remek inspirációt adhat, amiknek a segítségével otthonosabb lehet a lakásunk.

Az egyik kedvelt trend idén, az ívelt formák. A szigorúan egyenes vonalak már nem tartoznak a legújabb trendek közé, felváltották őket az ívelt formák. Ez ugyanúgy igaz a bútorokra, mint a szőnyegekre, és azt ugyebár már régóta tudjuk, hogy egy kör alakú asztal alatt milyen jól is tud mutatni egy szintén kör alakú szőnyeg.

Mivel a tervezők a bútorok tekintetében manapság a természetből nyerik az ihletet, és egyre több az ívelt forma, így a szőnyegek is követik azt a vonalat. Szóval, aki most kerek és ovális elemekkel tervezi berendezni az otthonát, ők a legújabb trendet követik.

Szőnyeg kintre, avagy hódítanak a kültéri szőnyegek

Manapság az ingatlan árak az egekben vannak, amit egy erkély megléte tovább növelhet. Az idei év a koronavírus járványtól, és persze a karantén intézkedésektől volt hangos, így egy erkély sokat dobhatott a hangulaton és a komfortérzeten.

Mivel kimenni nagyon nem lehetett, így egyre többen döntöttek úgy, hogy akkor az erkéllyel pótolják a kert hiányát, és megpróbálják a lehető legotthonosabbá varázsolni. Ebből a szőnyeg sem maradhatott ki, így egyre jobban elterjedtek a strapabíró és időjárásálló darabok.

A szőnyegek anyaga tekintetében is történt egy újdonság. Már a 2019-es év is előre jelezte a viszkóz térhódítását. Ez egy mesterségesen előállított anyag, és a gyapjú mellett az egyik legmenőbb, már ami a szőnyegeket illeti.

Komoly versenytársa a selyemszőnyegeknek, mivel jó ár-érték aránnyal rendelkezik, így sokan ezt választják a selyem helyett. Aki attól tart, hogy ez csak az újdonság varázsa, azok megnyugodhatnak, hiszen a viszkóz szőnyegek a jó kombinálhatóságuknak köszönhetően valószínűleg jövőre is a népszerű trendek között fognak maradni.

Webáruház készítés