Blog
2020.10.25 19:00

Hogyan válasszunk szőnyeget kutyás otthonba?

A kisállat tartóknak a szőnyeg –és a bútorvásárlás a legtöbbször nem egyszerű feladat. Aki lakásban tartja a kutyáját, tudja, hogy a szőrhullás egy állandó probléma, és bár imádjuk kis kedvencünket, a lakberendezése egy ilyen otthonban igazi kihívás lehet.

Mivel a kedvencek fő élettere a padló, itt játszanak, alszanak, esznek, a megfelelő szőnyeg kiválasztásához sok türelemre, némi praktikára és sok utánajárásra lesz szükségünk. Ha épp lakberendezés előtt állunk, mindenképp vegyük figyelembe a kisállatunk igényeit is. De milyen szempontok alapján tudjuk megtalálni a tökéletes szőnyeget.

A színek és minták kiválasztása lényegtelennek tűnik, mondván nem a kutyusnak kell tetszenie a szőnyegnek, hanem nekünk. De ebben az esetben nem is kedvencünk ízléséről van szó.

Gondoljunk csak bele, hogy egy vizes, sáros mancs mit tud okozni egy világos szőnyegen. Előnyösebb, ha egy sötét vagy természetes színű, esetleg mintás szőnyeget választunk, amink kevésbé látszanak a tappancs nyomok, vagy az egyéb szennyeződések. És ha már a kosznál tartunk, érdemes olyan szőnyegben gondolkodni, aminek a tisztítása nem igényel komoly idő és pénzbefektetést.

A szőnyeg anyagától a szálak hosszúságáig

A tisztítás szempontjából az anyagválasztás lesz az egyik lényeges kérdés. Bár a természetes szőnyegek nagyon otthonos hatást tudnak kelteni, azt is tudnunk kell, hogy a nedvességet és a szagokat sokkal jobban magukban tartják, mint a szintetikus szőnyegek.

A szintetikus szőnyegek szinte taszítják a koszt, és nem is szívják magukba annyira a nedvességet, így a takarításuk is jóval könnyebb. Ezeket a szőnyegeket nem csak kisállatok mellé, de gyerekes családoknak is ajánlani szokták.

Az anyag mellett a szálhosszúság lesz még fontos faktor. Manapság a shaggy típusú szőnyegek nagyon divatosak, a hosszabb szálhosszúság miatt nagyon puhák, kényelmesek, és igazán komfortos hatást keltenek, ugyanakkor háziállat mellé egyáltalán nem praktikusak.

Inkább sík szövött szőnyeget válaszunk, amely egy könnyebben takarítható fajta, és mivel a szálai rövidek, a kutyaszőr sem tud úgy megülni a rostok között, hogy ne lehetne könnyedén kiporszívózni.

Webáruház készítés